Literatuurhuis: o.a. interview Jan Siebelink

Foto: Paul Levitton
Het Literatuurhuis in Utrecht brengt literatuur op het podium, en wel in de brede zin van het woord: van performancepoƫzie tot lezingen, van literaire filmvertoningen tot schrijversinterviews en alles ertussenin. De stichting organiseert literaire evenementen, festivals en producties waaronder de Nacht van de Poƫzie, het internationale literatuurfestival City2Cities en het NK Poetry Slam.

Interview Jan Siebelink

Zijn jeugdjaren in het Gelderse Velp vormen onmiskenbaar de rode draad in het oeuvre van Jan Siebelink. Met het pas verfilmde Knielen op een bed violen, waarin Siebelink de voor hem zo bepalende relatie met een streng gelovige vader uitdiept, brak hij in 2005 definitief door. In het vorig jaar verschenen Margje, dat je kan lezen als een vervolg op Knielen op een bed violen, ligt de focus juist op de wereldse moeder uit het tuindersgezin. Siebelink vertelt deze middag over wat hem drijft om in zijn werk steeds weer terug te keren naar zijn familiegeschiedenis.

Interview Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een Nederlands schrijfster en historica. Tot dusver publiceerde ze vier boeken, waaronder Sonny Boy, die allemaal bestsellers werden. Haar meest recent werk, De Amerikaanse prinses, waaraan Van der Zijl vier jaar werkte, beschrijft het turbulente en tot de verbeelding sprekende leven van Allene Tew (1872-1955), de peetmoeder van prinses Beatrix. Van der Zijls boeken zijn allemaal reconstructies. Ze houdt ervan om als een detective te graven in het verleden op zoek naar de waarheid: 'Impliciet zoek ik de vragen die ik zelf over het leven heb uit via mijn verhalen.’ 

Praktische informatie
Interviews Literatuurhuis: 15:00-16:15, Luterhse Kerk Geen opmerkingen:

Een reactie posten