Aandacht voor regionaal erfgoed en geschiedenis tijdens Famillement

Voor mensen met specifieke interesse voor regionale geschiedenis en het regionaal erfgoed van de regio Rijnland en Delfland is er tijdens het Famillement veel te beleven.

Naast de afdelingen Rijnland en Delfland van de Nederlandse Genealogische Vereniging en de Hollandse Vereniging voor Genealogie 'Ons Voorgeslacht' neemt een groot aantal regionale organisaties deel aan het Famillement: Historisch Genootschap Warmelda, Historische Kring Voorhout, Historische Vereniging Oud Leiden, Cultuurhistorisch Genootschap Duin- & Bollenstreek en de stichtingen Oud Sassenheim, Noordwijkerhout Van Toen, Oud Zoeterwoude en Industrieel Erfgoed Leiden. En dan hebben we natuurlijk nog Erfoed Leiden en omstreken als een van de organisatoren.

Ook wordt tijdens het Famillement een nieuwe website gelanceerd.  Wat lokaal gebeurt op het gebied van geschiedenis en erfgoed is vaak ook interessant voor streekgenoten, maar is soms moeilijk in een bredere kring bekend te maken. Daarom lanceert de Stichting Historische Publicaties Holland op het Famillement de website Rijnlandse Geschiedenis. Deze website heeft een agenda, nieuws, informatie over verenigingen en instellingen en artikelen, en biedt mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen.

Zie het overzicht van deelnemers voor links naar de verschillende websites.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten