Doorlopende theatervoorstellingen tijdens het Famillement

Tijdens het Famillement zal PS|Theater voorstellingen verzorgen in een mobiel theater in een bouwkeet voor de Hooglandse Kerk.
PS|Theater is een Leids gezelschap dat met De Atlas van Leiden het reilen en zeilen van de stad in kaart brengt. Met projecten verzamelen zij verhalen van bewoners, ondernemers, gebruikers en bezoekers van de stad en geven dit vorm in voorstellingen die op speciale plekken in de stad spelen. PS|theater zoekt hiervoor steeds samenwerkingen met organisaties en bedrijven. De eerste twee themajaren Het Verdriet van Leiden en De Hoop van Leiden zijn zeer succesvol geweest; naast ongeveer 300 mensen die meewerkten aan de projecten, zagen ook meer dan 10.000 mensen hun voorstellingen en presentaties!

Sinds oktober 2013 werkt PS|Theater in het kader van De Atlas van Leiden aan het project De Atlas op de Markt. In een tot theater omgebouwde bouwkeet presenteren ze kleine theatrale, muzikale portretten over Leidse familiebedrijven. Deze portretten worden gemaakt na een dag meelopen bij het betreffende bedrijf. Er wordt gesproken met de werknemers, de klanten, meegekeken, - gegeten en - gewerkt om zo verhalen en inspiratie op te doen. In een korte tijd worden deze vertaald naar een theatraal, muzikaal portret over het bedrijf. Met liedjes, verhalen en scènes krijgt het publiek in de bouwkeet een impressie van het bedrijf. Inmiddels zijn er zo portretten gemaakt van onder andere drogisterij Boerhaave, Smit - Wonen in Sfeer, kaasspeciaalzaak van Boheemen en Chinees restaurant Woo Ping.

Bijzonder is dat tijdens Famillement de première plaatsvindt van het portret van banketbakkerij & lunchroom Snijers. Dit is niet geheel toevallig. Snijers verzorgt met o.a. Woo Ping en drogisterij Boerhaave de catering tijdens Famillement.

Van 13:00 tot 19:00 uur staat de bouwkeet van PS|Theater voor de Hooglandse Kerk. Let op! Er is beperkte publieksruimte, maar er zijn doorlopend verschillende voorstellingen !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten