De wetenschap komt naar je toe tijdens het Famillement

Tijdens het famillement wordt een groot aantal (gratis toegankelijke) lezingen gehouden. We hebben ervoor gekozen om de sprekers voor de lezingencarrousel van het Famillement voor een belangrijk deel te werven onder specialisten die werkzaam zijn bij wetenschappelijke organisaties en overheidsinstellingen. Het Famillement kan zo optimaal fungeren als een schakel tussen de deskundige voorhoede en het geïnteresseerde publiek.

We zijn op zoek gegaan naar historici, taalkundigen, demografen, genetici, ict’ers, archeologen en schrijvers die het leuk vinden om bredere bekendheid te geven aan hun werkzaamheden. De respons was zo groot dat we deze keer drie lezingencarrousels kunnen vullen met in totaal 18 lezingen.  ‘Hofleverancier’ is uiteraard de Leidse Universiteit. Maar ook wetenschappers van onder andere de Universiteiten van Utrecht, Rotterdam en Leuven en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis zullen hun verhaal doen. Een soort verlaat verlengde van het Weekend van de Wetenschap (4 en 5 oktober), waarin wetenschappers hun kennis delen met het grote publiek.

De lezingen worden gegeven in drie verschillende zaaltjes waarin steeds ca. 50 personen kunnen. Reserveren voor specifieke lezingen is niet mogelijk, vol is vol. Door het grote aantal lezingen zijn er voldoende mogelijkheden om er één of meer bij te wonen. Hier (scroll naar beneden) staat een overzicht van alle lezingen, of lees er over in het Famillement-dossier van Gen.magazine.
Eén lezing halen we hier naar voren omdat daarvoor extra belangstelling wordt verwacht, en dat is de lezing van Suzanna Jansen over de totstandkoming van haar bekende boek Het Pauperparadijs. Deze lezing is om 16.15 uur geprogrammeerd in de zogenaamde Winterkerk, waar veel meer zitplaatsen beschikbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten