Persbericht - 4 september 2014

PERSBERICHT
Leiden, 04-09-14

Famillement Leiden 2014
Hooglandse Kerk in het teken van familiegeschiedenis en erfgoed

Na een succesvolle eerste editie in Maastricht komt het Famillement dit jaar naar Leiden. Op 8 oktober staat de Hooglandse Kerk de hele middag en avond in het teken van familiegeschiedenis en erfgoed met een divers programma voor jong en oud.

Op het programma van het Famillement staan onder andere lezingen, workshops, een thematische rondwandeling, een veiling van boeken en prenten en een erfgoedquiz voor scholieren. NTR-presentator Ben Kolster interviewt schrijfster-columniste Aaf Brandt Corstius over haar ervaringen met het tv-programma Verborgen Verleden. Ook vindt de uitreiking van de Nederlandse Prijs voor Genealogie plaats.

Ruim zestig regionale, nationale en zelfs internationale verenigingen, stichtingen en instellingen presenteren zich op de Famillementmarkt. Genealogie, historische verenigingen, onderzoeksteams, familiearchieven, wapenkunde, heraldische en genealogische boeken, DNA en archiefonderzoek: het is allemaal te vinden op de Famillementmarkt.

Catering door familiebedrijven
De catering tijdens het Famillement wordt verzorgd door regionale familiebedrijven, waarvan sommige al door de zevende generatie gerund worden. Bezoekers kunnen voor een hapje terecht bij bekende bedrijven zoals Slagerij Van der Vooren, Lunchroom Snijers, Drogisterij Boerhaave, Chinees restaurant Woo Ping en Zuivelboerderij De Sophiahoeve die al vier generaties Leidse kaas en boter maakt.

Lezingen en workshops
Het Famillement biedt een uitgebreid en divers programma aan lezingen en workshops. Een kleine greep uit het aanbod. Communicatieadviseur Alexandra Heering geeft een lezing en workshop over het vastleggen van levensverhalen van (groot)ouders. Journaliste en schrijfster Suzanna Jansen vertelt over de totstandkoming van haar boek Het Pauperparadijs en het onderzoek dat ze daarvoor gedaan heeft. Claudia Vandepoel van De Historische Keuken geeft een lezing mét proeverij over de Smaak van Rembrandt. Het volledige programma van workshops en lezingen is te vinden op www.famillement.nl.

Veiling
Het Leidse veilinghuis Burgersdijk & Niermans verzorgt tijdens het Famillement een veiling van boeken en prenten. De te veilen kavels worden ruim van tevoren bekend gemaakt op de website van het Famillement.

4G-quiz
Tijdens het Famillement is de finale van de 4G-quiz: 3 generaties + 1 geschiedenis. Teams van drie familieleden hebben in de voorrondes gestreden om een finaleplek. In de finale wordt beslist welke familie het meeste van het erfgoed in de Leidse regio weet en naar huis gaat met een iPad. De finale wordt gepresenteerd door schrijfster en journaliste Suzanna Jansen.


Het Famillement is op 8 oktober van 13.00 tot 21.00 uur in de Hooglandse Kerk in Leiden. De toegang voor bezoekers van het evenement is gratis. Kijk voor het volledige programma op www.famillement.nl.

Contact per email: Famillement@cbg.nl
 
Je kunt het Famillement volgen via Twitter
Hashtag: #Famillement

en via Facebook
https://www.facebook.com/Famillement

Geen opmerkingen:

Een reactie posten